Normal_werk_werken_werkzoekende_baan_ontslag

Vandaag lanceert de gemeente Utrecht een online platform waarop sociaal ondernemers staan die mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt in dienst willen nemen. Het is een marktplaats waar vraag en aanbod bij elkaar komt. Zo kunnen organisaties die sociaal willen inkopen hier ook terecht, meldt Binnenlands Bestuur. 

Het platform, genaamd Social Impact market, wordt vanmiddag samen met bedenker de Social Impact Factory door de gemeente Utrecht gelanceerd op een bijeenkomst voor gemeenten, leveranciers en sociaal ondernemers. Gemeenten en leveranciers merken dat het lastig is om werkplekken voor (gedeeltelijk) arbeidsongeschikten in te vullen bij grote aanbestedingen. Aan de andere kant zijn er organisaties die juist mensen met een achterstand willen aannemen, de sociaal ondernemers.

Bedrijven die bij de gemeente een opdracht in de wacht willen slepen maar niet voldoende aan de gemeentelijke eisen omtrent het aannemen van mensen met een beperking voldoen, kunnen de opdracht op de online marktplaats zetten. Bedrijven kunnen zelf ook zoeken in het aanbod van sociaal ondernemers. 

Naar verwachting zullen meer gemeenten komend jaar interesse tonen in het online platform.


©Nationale Zorggids