Normal_arrestatie_politie_justitie_dief_handboeien

Het Overijsselse dorp Tubbergen reageert geschokt op het nieuws dat een zwakbegaafde man jarenlang werd mishandeld en uitgebuit. Inwoners vinden het ongelofelijk dat zoiets mogelijk was, gezien de sociale controle in het dorp. De man moest acht jaar lang zeven dag per week zestien uur lang werken. Hiervoor kreeg hij geen vergoeding. Als hij zijn werk niet goed deed werd hij mishandeld, ‘s nachts werd hij opgesloten. Dat meldt RTL Nieuws.

De zwakbegaafde man heeft zelf bij de politie aangifte gedaan van uitbuiting. Een inwoner van Tubbergen vraagt zich af hoe het heeft kunnen gebeuren. De sociale controle in het dorp is erg goed. De buurman van de jongen lijkt niets van het nieuws te geloven. “Ik weet dat hij zijn eigen ruimte had, achter de woonwagen. Ik wist niet dat hij mishandeld werd. Als ik eerlijk ben, geloof ik daar ook weinig van”, zegt de buurman tegen RTL Nieuws.

Vorige week hebben het Openbaar Ministerie en de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid een huis en een winkelruimte doorzocht. Drie mensen zijn aangehouden, maar één van hen werd kort daarna weer vrijgelaten. 

Door: Redactie Nationale Zorggids