Normal_scooter_scootmobiel

Ruim 60.000 hulpbehoevende Amsterdammers krijgen toch niet wat hen beloofd is. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde voor verlaging van de eigen bijdrage voor hulpbehoevenden, echter trok de SP op het laatste moment haar steun in. Amsterdammers kunnen uiteindelijk niet rekenen op een lager bedrag voor een scootmobiel, traplift of rollator. Dat meldt het Parool.

Het initiatief voor de verlaging van de eigen bijdrage kwam voort uit een onderzoek waaruit bleek dat mensen vaak geen hulpmiddelen nemen door de hoogte van de eigen bijdrage. De SP leek vooralsnog enthousiast, tot het vorige week woensdagavond haar steun introk. De gemeente zou met dit plan namelijk 850.000 euro mislopen. De SP was van te voren te positief over de financiële dekking ervan, liet Nelly Duijndam van de socialisten weten. 

Verschillende oppositiepartijen reageren teleurgesteld en noemen politiek een vuil spel of vinden de situatie gênant. “Kennelijk is het pluche voor SP te belangrijk”, zegt Femke Roosma van GroenLinks.

Door: Redactie Nationale Zorggids