Normal_blind_bouwen_in_het_muzieum__1_

Traditiegetrouw organiseert het muZIEum ook deze voorjaarsvakantie een evenement dat geheel in het teken staat van het níet zien. Van 16 februari tot en met 10 maart kunnen bezoekers aan de slag met de activiteit genaamd ‘De blinde bouwmeester’. De gidsen, die de bezoekers bij de reguliere belevingen in het donker ook de weg wijzen, zijn de experts en begeleiden de deelnemers hierbij. Dit meldt MuZIEum. 

De blinde bouwmeester

In de voorjaarsvakantie gaan de bezoekers in het pikkedonker aan de slag met grote blokken en bouwen een fort tijdens de activiteit ‘De blinde bouwmeester’. Hoe doe je dit als het voornaamste zintuig wegvalt? De ervaringsdeskundigen, blinde en slechtziende gidsen, staan de bezoekers met raad en daad bij. Zij ervaren dagelijks hoe het leven is met een visuele beperking, waardoor zij juist de mogelijkheden kunnen benadrukken. Natuurlijk speelt onderlinge communicatie en vertrouwen een grote rol.

Carnaval in MuZIEum

Op zaterdag 2 maart en zondag 3 maart wordt er een carnavalstintje toegevoegd aan de donkerbelevingen. Want hoe ervaar je dit grote feest als je niet kunt zien? 

Voor meer informatie over de voorjaarsvakantie: www.muzieum.nl/voorjaarsvakantie 

Door: redactie Nationale Zorggids