Dief steelt gloednieuwe rolstoelbus 3-jarig meisje met spierziekte

De twee maanden geleden gekochte rolstoelbus voor de 3-jarige Zora, is in de nacht van zaterdag op zondag gestolen. Het meisje heeft een progressieve spierziekte en om haar naar behandelingen te kunnen brengen, wisten haar ouders een rolstoelbusje aan te schaffen. Zondagochtend bleek deze bus ineens te zijn gestolen. Dit meldt Hart van Nederland.

Het gezin was van plan om zondagochtend naar de Spieren voor Spieren-dag te rijden en liep naar e wijk waar het busje geparkeerd stond. Die staat in een andere wijk dan hun woonwijk, omdat de parkeerkosten daar minder hoog zijn. Het onmisbare voertuig stond er plots niet meer en vanwege haar infectiegevoeligheid moet ze in een veilige omgeving vervoerd worden. Ook past haar rolstoel niet in een bus of trein.

Familiebezoek

“We gebruikten hem niet alleen voor ritjes naar het ziekenhuis maar ook voor leuke dingen. Zo konen we eindelijk eens op familiebezoek in Limburg”, zegt vader Musjtaba. Hij en zijn vriendin Emma roepen de dieven op het busje terug te brengen, ook als hij kapot is. 

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky