Normal_google-glass-300x225

Een 18-jarige Duitse student heeft een applicatie voor Google Glass ontwikkeld die emoties van gesprekspartners afleest en zichtbaar maakt voor de gebruiker. Psychiaters zijn enthousiast over de ontwikkeling omdat de applicatie mensen met een autismestoornis zou kunnen helpen. Mensen met autisme hebben vaak moeite met het herkennen van emoties. Dit meldt Volkskrant.

Google Glass is een bril die is ontwikkeld door zoekmachine Google. De bril kan informatie projecteren voor de ogen van de gebruiker. Eerder werd al speciale software voor de bril ontwikkeld die het mogelijk maakt voor slechtzienden om objecten te onderscheiden en identificeren.
 
De Duitse student, Catalin Voss, richt zich met zijn bedrijf Sension al langer op de ontwikkeling van software die reageert op gezichtsuitdrukkingen, oogbewegingen en lichaamstaal. Met de software die Voss heeft ontwikkeld kan de camera in de bril gezichtsuitdrukkingen herkennen. De gebruiker van de bril kan daarmee de emoties van anderen 'lezen'. Dat kan een grote hulp zijn voor mensen met een autismestoornis. De software is nog in ontwikkeling maar Voss heeft al een demonstratie gegeven van de applicatie.
 
Voss heeft voor zijn project subsidie gekregen van een investeerder. Ook diverse psychiaters steunen het project.
 
© Nationale Zorggids