Normal_hand_schudden_samenwerken

De dagbesteding en arbeidsintegratie voor cliënten van de inmiddels failliete REAKT Groep zal worden voortgezet door de zorgaanbieder Parnassia Groep. Dat meldt Zorgvisie.

Stephan Valk, voorzitter raad van bestuur Parnassia Groep zegt over de overname: 'Wij zijn ons blijven inzetten voor het continueren van de dagbesteding en arbeidsintegratie voor cliënten die vaak ook bij de Parnassia Groep in behandeling zijn. Voor een succesvol herstel van cliënten is naast goede behandeling goede dagbesteding en arbeidsintegratie cruciaal. Dit hebben we in goed overleg met de zorgkantoren gedaan. Door deze bundeling kunnen we straks ook de gemeenten, die vanaf 2015 voor deze activiteiten verantwoordelijk zijn, een goed samenhangend aanbod bieden voor deze vaak kwetsbare burgers in de stad. We kunnen gelukkig ook een groot deel van de medewerkers van de REAKT Groep in dienst nemen. Ook cliënten die bij een andere instelling onder behandeling zijn kunnen gebruik blijven maken van de voorzieningen. '

De Reakt Groep heeft 31 kantoren in onder meer Den Haag, Gouda en Zoetermeer. Daar worden mensen met psychische problemen begeleid die weer willen terugkeren in de maatschappij na de opname in een psychiatrisch ziekenhuis. De overname zal voor patiënten geen grote gevolgen hebben. Zij blijven beschikken over een samenhangend palet aan maatschappelijke participatiemogelijkheden of begeleiding daar naartoe. Het streven is patiënten te ondersteunen in hun herstel naar een zo zelfstandig mogelijk leven met zo min mogelijk afhankelijkheid van zorg en/of uitkering.

© Nationale Zorggids