Logo_logo-ggz-oost-brabant

GGZ Oost Brabant heeft met het initiatief 'Gangmakers en veiligheidsoverleggen' de IGZ ZorgVeiligPrijs 2014 gewonnen. Dat maakte de juryvoorzitter Cor Kalkman vandaag bekend op het jaarlijkse patiëntveiligheidscongres van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Het initiatief van GGZ Oost Brabant laat volgens de jury zien waar het om gaat en draait in de gezondheidszorg: een cultuur waar veilige menslievende zorg wordt geboden en waarin wordt geleerd van elkaar. Bij GGZ Oost Brabant wordt veiligheid structureel in ieder team besproken onder leiding van de zogenoemde 'gangmakers'. Deze gangmakers kennen het werkproces omdat zij middenin de praktijk van alledag werken. Daarnaast worden er veiligheidsoverleggen gevoerd.

Door de structurele en specifieke aandacht bij GGZ Oost Brabant voor veiligheid in brede zin (patiëntveiligheid, medewerkersveiligheid, gebouwveiligheid, informatiebeveiliging) worden de effecten op patiëntveiligheid direct zichtbaar.

De ZorgVeiligPrijs is een beloning voor het beste initiatief op het gebied van patiënt- en cliëntveiligheid in de zorg. Door goede initiatieven zichtbaar te maken kan men van elkaar leren en verbetert de kwaliteit van zorg. Aanbieders van zorg, maar ook medische producten en preventie komen in aanmerking voor de prijs.

© Nationale Zorggids