Logo_tilburg_university_logo

Tilburg University heeft Jac van der Klink per 1 oktober 2014 benoemd op de bijzondere leerstoel Psychische gezondheid en duurzame inzetbaarheid in arbeid. De leerstoel is gevestigd bij Tranzo, het wetenschappelijk centrum op het gebied van zorg en welzijn van Tilburg University, zo meldt de universiteit in een persbericht.

Duurzame inzetbaarheid van werknemers is vanwege maatschappelijke en demografische ontwikkelingen één van de grootste uitdagingen voor de toekomst. Overheidsmaatregelen en sociaal beleid binnen ondernemingen zijn gericht op het bevorderen van arbeidsparticipatie, ook voor kwetsbare groepen zoals mensen die uitvallen wegens psychische problemen, (jong)volwassenen met aangeboren of chronische gezondheidsproblemen of werknemers die tot op hogere leeftijd doorwerken. Dit vraagt om meer kennis over wat nodig is om duurzame inzetbaarheid van deze groepen te realiseren.

Van der Klink zal zich richten op onderzoek naar duurzame inzetbaarheidsprogramma's en -methodieken en op onderzoek naar factoren die van invloed zijn op participatie in werk. Daarnaast gaat hij de toepassing van interventies in de praktijk van ondernemingen onderzoeken. Om aansluiting te vinden met de praktijk wordt bij Tranzo komend najaar een Academische Werkplaats Arbeid en Gezondheid opgericht.

© Nationale Zorggids