Normal_laptop_zorg

Zorggroep Synchroon, aanbieder van ggz in de regio Oss-Uden-Veghel, start met het gebruik van de online module VitalHealth. Onder leiding van Vilans gaat de zorggroep met ongeveer 115 huisartsen en POH-GGZ een traject in waarin de module en de bijbehorende e-health behandelingen worden geïmplementeerd. Dat meldt VitalHealth Software.

Zorggroep Synchroon ondersteunt sinds twee jaar actief de regio Oss-Uden-Veghel op het gebied van de ggz in de eerstelijn. Inmiddels is in deze regio bij bijna 90 procent van de huisartspraktijken een Praktijkondersteuner Huisarts - Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGZ) werkzaam. De zorggroep maakt sinds anderhalf jaar gebruik van het VitalHealth Keten Informatie Systeem (KIS) voor de modules Diabetes, COPD, CVRM en Ouderenzorg. Daarnaast wordt nu de ggz-oplossing van VitalHealth in gebruik genomen.

Het project moet heel nadrukkelijk vanuit de inhoud gestalte krijgen. Alle betrokken partijen uitgenodigd om ervaringen te delen om deze vervolgens als inzichten te gebruiken om het werkproces te verbeteren. 'Een uitdagend proces waar met enthousiasme van alle partijen in samengewerkt wordt', aldus Anja Clement, projectleider basis-ggz van Zorggroep Synchroon.

© Nationale Zorggids