Normal_jumbo

Supermarktketen Jumbo is niet van plan om de verkoop van tabak stop te zetten. Dit blijkt uit een brief van Jumbo aan de Stichting Rookpreventie Jeugd, die Jumbo had verzocht om geen tabak meer te verkopen. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

De aanleiding van dit verzoek van de Stichting Rookpreventie Jeugd was het nieuws dat Jumbo de snoepverkoop bij de kassa wil stopzetten om een bijdrage te leveren aan de strijd tegen overgewicht bij kinderen. Als Jumbo het thema gezondheid belangrijk vindt, dan moet het ook de sigaretten weghalen, vindt de stichting. “We willen de sigaretten het liefst helemaal de winkel uit, maar als eerste stap zou Jumbo ervoor kunnen zorgen dat sigaretten uit het zicht worden gelegd”, zeggen de oprichters Wanda de Kanter en Pauline Dekker.

Jumbo laat in een brief aan de stichting weten dat zij zicht bewust zijn van de gevaren van tabak, maar dat de klant uiteindelijk zelf beslist wat zij wel en niet kopen. “Wij kunnen en zullen de klant wel stimuleren om gezonder te eten en leven, maar we kunnen hen niet dwingen”, zegt de directie.

© Nationale Zorggids