Normal_samenwerking_fusie_handen_schudden

De Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven (GGZE) gaat met onmiddellijke ingang de samenwerking met voetbalclub PSV uitbreiden. De bedoeling is dat beide partijen vooral op maatschappelijk gebied meer gaan samenwerken. Joep Verburg, voorzitter Raad van Bestuur van GGZE en Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV, tekenden in het stadion van PSV een intentieverklaring van twee jaar. Dat meldt GGZ Nieuws.

De partijen gaan samenwerken op het gebied van innovatie, zorg, onderzoek en huisvesting. Gerbrands denkt dat er voor PSV veel te halen valt uit de samenwerking met GGZE. “De mensen bij GGZE zijn experts op het gebied van gedragsverandering, pubers, spanningsregulatie, slaapstoornissen en beïnvloeding van het pedagogisch klimaat”, zegt hij. “Ze hebben ontzettend veel kennis opgedaan door het behandelen van patiënten en zijn voortdurend bezig met onderzoek. Voor ons gaat het in principe niet om het therapeutische verhaal, wat bij hen vaak centraal staat. Zij gaan hun kennis delen, wij pikken eruit wat we kunnen gebruiken bij het opleiden van onze talenten. We beginnen met een pilot. De methodes die werken, stoppen we in ons PSV Programma. ”

Joep Verbugt zegt dat PSV meteen als een 'warm bad' voelde. “Er ging een nieuwe wereld voor mij open. Dat wij als GGZE met deze topclub op deze gebieden nadrukkelijker samen gaan werken, is een hele eer. Ik kijk uit naar een nieuw tijdperk en verwacht een vruchtbare samenwerking.” 

© Nationale Zorggids