Logo_logo_ggz_friesland

De Publieksacademie 'Ze zeggen dat ik in mijn eigen wereld leef' wordt vanavond om 20.00 live uitgezonden. Beelden van de lezing zijn in 360 graden video te zien op de website van de Leeuwarder Courant. De Publieksacademie, die door GGZ Friesland georganiseerd wordt, staat in het teken van autisme. Dit meldt GGZ Friesland. 

GGZ Friesland heeft besloten de lezing live uit te zenden omdat de zaal bij elke Publieksacademie vol zit. Met de livestream kunnen kijkers via hun computer, tablet of smartphone rondkijken in de zaal en de Publieksacademie volgen alsof ze zelf aanwezig zijn. De kijkers thuis kunnen hun vragen aan de gasten stellen via Twitter met behulp van de #publieksacademie. 

De uitzending van vanavond staat in het teken van autisme. 'Ze zeggen dat ik in mijn eigen wereld leef' is het zevende thema van de Publieksacademie. Veel mensen beweren 'een beetje autistisch te zijn', maar weinig mensen weten precies wat een autisme spectrum stoornis (ASS) inhoudt en wat de impact van autisme op iemands leven is. Tijdens deze Publieksacademie spreken drie experts op gebied van autisme: Frans Huitema, psychiater GGZ Friesland, Bianca Klop, psychiater Synaeda en Martine Stel, GZ-psycholoog Kinnik. Het panel wordt versterkt door ervaringsdeskundige Richard Duinkerken.

© Nationale Zorggids