Logo_bd0087b493a152de98ff19a588a408f4_centrumvictas-225-225-170-c

Amsterdamse Stichting Arkin neemt failliete verslavingsinstelling Victas over. Hierdoor kan de zorg voor cliënten zonder problemen doorgang vinden. Victas raakte in de financiële problemen door te hoge vastgoedkosten. Dit meldt Skipr.

Voordat Victas failliet werd verklaard was het al in gesprek met twee zorgaanbieders over een eventuele fusie. “Wij waren toen al erg geïnteresseerd in Victas, omdat deze zorginstelling bekend staat om de hoge kwaliteit van zorg”, zegt Jeroen Muller, bestuursvoorzitter van Arkin. In 2015 kreeg Victas een tweejarig voorkeurscontract van zorgverzekeraar Zilveren Kruis. De instelling kreeg dit contract omdat de geleverde verslavingszorg kwalitatief goed, klantgericht en doelmatig is. Muller denkt dat een bundeling van de organisaties tot iets moois kan leiden.

De Stichting gaat met zoveel mogelijk Victas-medewerkers verder. Hoeveel dit er uiteindelijk zijn hangt af van de contractafspraken met onder andere zorgverzekeraars en gemeenten. Arkin gaat met de (toekomstige) eigenaar van het pand in de ABC-straat in overleg over een eventueel nieuw huurcontract. Het zal tevens overleggen met de eigenaren van de andere panden.

Om de overname definitief te maken is er ontheffing nodig van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Een aanvraag hiervoor is ingediend. 

©Nationale Zorggids