Normal_medicijn_antipsychoticum

De voordelen van het gebruik van antipsychotica wegen op tegen de negatieve bijwerkingen ervan. Bovendien blijven de hersenen en het welzijn van de patiënt met psychotische stoornissen op de lange termijn onaangetast, zo blijkt uit onderzoek van een internationale groep wetenschappers. Dit meldt NU.nl.

“Uit verschillende studies komt sterk naar voren dat de meerderheid van de patiënten met schizofrenie profiteert van antipsychotische medicatie. Zowel bij aanvang van de ziekte als op de lange termijn”, zegt onderzoeker Jeffrey Lieberman.

Het stofwisselingssyndroom, een syndroom dat wordt veroorzaakt doordat de balans tussen de voedselopname en beweging weg is, moet nog wel nader onderzocht worden. Er schijnt namelijk een relatie te zijn tussen de inname van antipsychotica en het stofwisselingssyndroom.

Lieberman benadrukt dat het ondertussen wel belangrijk is om de voordelen die gepaard gaan met het gebruik van antipsychotica duidelijk gecommuniceerd worden richting de patiënt en zijn familie. 

Door: Redactie Nationale Zorggids