Pluryn met verkoop vastgoed niet uit op geld

Hoewel het misschien zo lijkt nu het vastgoed van De Hoenderloo Groep de verkoop ingaat, gaat geld niet vóór het welzijn van de cliënten van jeugdzorginstelling die onderdeel is van Pluryn. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid laat weten dat de verkoop niet bedoeld is om zoveel mogelijk geld binnen te halen. Dit meldt De Stentor.

Onder meer Attje Kuiken van de PvdA heeft zo haar twijfels bij de intenties van Pluryn bij de verkoop van de gebouwen van de Hoenderloo Groep. Volgens haar zegt de dorpsraad in Hoenderloo dat de zorgorganisatie uit is op geld. De mogelijke komst van een woonbuurt op het terrein van de Hoenderloo Groep zou de waarde ervan aanzienlijk doen stijgen. De dorpsraad meent dat Pluryn alleen eurotekens ziet en de belangen van cliënten vergeet.

Drie redenen voor verkoop vastgoed

Minister De Jonge zegt dat er drie redenen zijn voor Pluryn om het vastgoed in de verkoop te doen. De belangrijkste reden is de aanhoudende financiële resultaten die niet toereikend zijn. Daarnaast zijn er zorgen over de kwaliteit van de zorg aan jongeren aldaar en de wens om de zorg regionaal en gezinsgericht te verlenen. Pluryn is bovendien een stichting, zegt De Jonge. Het geld dat bij de organisatie binnenkomt, wordt gebruikt voor zorgactiviteiten zoals deze in het meerjarenherstelplan staan omschreven. 

Door: Nationale Zorggids