Mensen met autisme werken bij Dierentuin Zie-Zoo

In de Noord-Brabantse plaats Volkel kunnen bezoekers van dierentuin Zie-Zoo al de hele zomer genieten van exotische dieren uit alle hoeken van de wereld. Het park biedt onderdak aan dieren uit elk werelddeel. Veel van de werkzaamheden in het park vallen onder de dagbesteding van mensen met autisme. Dit meldt het Brabants Dagblad.  

De coronapandemie had voor Zie-Zoo ook voordelen. In die tijd heeft het park veel nieuwe attracties kunnen testen. Het was volgens de directeur een royale investering, maar het park heeft toch een gezonde financiële resultaten behaald deze zomer. Zie-Zoo is goed voor zo'n 55000 tot 60000 bezoekers.

Andere bordjes

In 2012 ging Zie-Zoo samenwerken met het Regionaal Autisme Centrum. Hierdoor biedt de dierentuin een nuttige dagbesteding aan meer dan veertig medewerkers met autisme. Ze helpen met de verzorging van de dieren en het onderhoud van het park. Omdat Zie-Zoo in Brabant ligt komen er niet alleen Nederlandse toeristen. Ook Belgen, Duitsers en Polen zijn hier veel te vinden. Deze laatste groep komt hier zelfs zo vaak dat sommige bordjes in het Pools zijn.

Door: Nationale Zorggids