Wetsvoorstel, gemeenten, regie

DEN HAAG - PvdA-Kamerlid Loes Ypma zegt dat haar partij niet kan leven met het huidige wetsvoorstel over de jeugdzorg. Het wetsvoorstel dat nog is opgesteld door de vorige staatssecretaris zorgt er volgens Ypma voor dat gemeenten straks last hebben van de regels. Dat meldt BlikopNieuws.nl.

Nu nog krijgen gezinnen vaak met tussen de 9 en 17 hulpverleners te maken. Hierdoor wordt er te weinig informatie uitgewisseld en werken hulpverleners vaak langs elkaar heen, zo stelt het Kamerlid. Zij ziet grote kansen voor gemeenten wanneer zij in 2015 de regie krijgen over de jeugdzorg. De nu nog versnipperde financiën en hulpverlening kunnen volgens haar beter op elkaar worden afgestemd.

In het regeerakkoord hadden de PvdA en de VVD afgesproken dat een gezin dat hulp nodig heeft straks één coördinerende hulpverlener toegewezen moet krijgen. Hierin voorziet het huidige wetsvoorstel niet. Ypma heeft er alle vertrouwen in dat de huidige staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn (PvdA) het wetsvoorstel zal aanpassen.

© Nationale Zorggids / Jochum Admiraal