Normal_week-tegen-eenzaamheid-kom-erbij-festival-poster-online_0

Ter gelegenheid van de Week tegen Eenzaamheid (25 september tot en met 4 oktober) worden er volgende week in het hele land festivals georganiseerd waar mensen gelegenheid hebben om elkaar te ontmoeten. Dat meldt Coalitie Erbij.

De Week tegen Eenzaamheid wordt jaarlijks georganiseerd door Coalitie Erbij, waarin diverse maatschappelijke organisaties met elkaar samenwerken om eenzaamheid te voorkomen en te bestrijden. Onder de maatschappelijke organisaties die in Coalitie Erbij zijn verenigd zijn bijvoorbeeld Humanitas, het Leger des Heils, en het Nationaal Ouderenfonds.

Dit jaar vinden er tijdens de Week voor het eerst ook Kom erbij Festivals plaats, waar het zware thema eenzaamheid op een luchtige en pragmatische manier wordt benaderd. Directeur van Coalitie Erbij, Arie Ouwerkerk: 'De ontmoetingen die tijdens de Kom erbij Festivals plaats kunnen vinden zijn zo belangrijk omdat deze de mogelijkheid bieden om mensen uit hun sociale isolement te halen. Hard nodig aangezien ruim een miljoen Nederlanders zich sterk eenzaam voelt omdat het aantal sociale contacten geringer is dan gewenst of omdat de kwaliteit van de contacten achterblijft bij hun behoeften.'

Momenteel zijn er in vijf plaatsen Kom erbij Festivals in voorbereiding, te weten Sliedrecht, Gorredijk, Den Bosch, Groningen en Amsterdam. Meer informatie over de Week tegen Eenzaamheid en over de Kom erbij Festivals is te vinden via www.samentegeneenzaamheid.nl.

© Nationale Zorggids