Normal_4092914530_b23270543a_o

(Novum) - Het RIVM heeft een mail gestuurd naar de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) met het advies om andere injectienaalden te gebruiken, wegens twijfels over de veiligheid van de naalden. Dat meldt de GGD Zuid Limburg dinsdag. Het RIVM kan desgevraagd nog niet bevestigen een dergelijke mail te hebben gestuurd aan alle GGD's in Nederland.

GGD Zuid Limburg heeft alle vaccinaties dinsdag afgeblazen. Ook woensdag en donderdag wordt er niet gevaccineerd. "Zo snel hebben we geen andere naalden'', zei een woordvoerster.

De GGD zou dinsdag in Zuid Limburg de hele dag vaccineren tegen DTP, BMR en HPV op centrale plekken in Sittard en Kerkrade. De GGD laat weten pas weer in te enten als er duidelijkheid is over de veiligheid van de naalden.

De maatregel volgt op een uitzending van Dossier EenVandaag maandagavond. Experts zeiden daarin dat uit naalden van het veelgebruikte merk Terumo onbedoeld expoxylijm kan komen. Vooral jonge kinderen krijgen met de betreffende naalden vaccinaties toegediend.