Normal_deventer_ziekenhuis

Op woensdag 18 mei opent het Kinderallergie Behandelcentrum (KinderABC) in het Deventer Ziekenhuis zijn deuren. Zo kunnen kinderen met hevige allergieën beter behandeld worden. Dat meldt de Stentor. 

De laatste jaren is het aantal kinderen met een forse allergie flink gestegen, merkt het ziekenhuis. Kinderen met een allergie in de omgeving Deventer moeten nu naar een academisch ziekenhuis. Dit houdt in dat gezinnen vaak ver moeten reizen. Een andere mogelijkheid is dat kinderen de volwassen behandeling krijgen, omdat er geen specifieke behandelmethode voor kinderen met allergie is. Daar moet het KinderABC verandering in brengen. Het belangrijkste doel is om kinderen met hevige allergieklachten zo snel mogelijk helpen zodat ze een 'normaal' leven kunnen leiden. Allergieën hebben invloed op het kind, het gezin, de omgeving en sociale activiteiten.

Tijdens de openingsdag op woensdag 18 mei is er een informatieavond waar ouders met allergische kinderen meer informatie krijgen over de behandeling van kinderen met een allergie.

©Nationale Zorggids