Logo_nederlands_jeuginstituut_nji

New Dutch Connections en de Kindercorrespondent zijn de winnaars van de Nationale Jeugdhulpprijzen 2016. Het initiatief Asielvloggers van de Kindercorrespondent wordt bekroond met de vakjuryprijs, terwijl de ToekomstAcademie van New Dutch Connections de publieksprijs in de wacht sleept. Beide projecten winnen 20.000 euro. Dit meldt het Nederlands Jeugdinstituut (Het NJi).

De vakjury, bestaande uit professionals en ervaringsdeskundigen, kozen Asielvloggers als winnend project vanwege de wijze waarop het asielzoekerskinderen online zichtbaar maakt en hen een stem geeft. “In de media, de hulpverlening en de politiek gaat het vaak óver kinderen, terwijl er maar weinig mét kinderen wordt gesproken. De Kindercorrespondent helpt kinderen in verschillende asielzoekerscentra om zelf aan het woord te komen.”

De publieksprijs gaat naar de ToekomstAcademie van New Dutch Connections, waarin jonge vluchtelingen gestimuleerd worden om op zoek te gaan naar hun talenten en de regie over hun toekomst in eigen handen te nemen. Dit project kwam na een online stemming als populairste uit de bus. De vakjury selecteerde de zes projecten waar op gestemd kon worden.

De Nationale Jeugdhulpprijzen zijn een initiatief van het Jeugd Innovatie Fonds. De organisatie was in handen van het Nederlands Jeugdinstituut. De Nationale Jeugdhulpprijzen gingen dit jaar naar inspirerende en veelbelovende initiatieven die erop gericht zijn de rechten van vluchtelingenkinderen zo goed mogelijk te behartigen. De vakprijs werd toegekend door een jury bestaande uit professionals en ervaringsdeskundigen.

Door: Redactie Nationale Zorggids