Logo_resto_vanharte_logo

Hare Majesteit Koningin Máxima opent vanochtend in Wijkcentrum Zuiderzee in Lelystad het 50e Resto VanHarte. Het 50e Resto is een KinderResto. Kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 13 jaar kunnen hier samenkomen om te koken en te leren over voeding, bewegen en samenwerken. Demissionair staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is bij de opening aanwezig. Dit meldt Koninklijk Huis.

In een school of buurthuis met een professionele keuken worden één of twee avonden per week een gezond en betaalbaar driegangendiner geserveerd. Dit diner is niet alleen voor buurtbewoners, iedereen kan deelnemen aan het diner. Resto VanHarte wil mensen, door samen te laten koken en eten, met elkaar in verbinding brengen en zo bijdragen aan een leefbare gemeenschap. De restaurants worden opgezet en gecoached door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers.

Koningin Máxima bezoekt in de keuken de nieuwe kinderchefs, spreekt met vrijwilligers en opent het KinderResto samen met buurtkinderen. Koningin Máxima bezocht eerder de 15e vestiging van Resto VanHarte in Amsterdam Noord en opende het 25e Resto VanHarte in Amersfoort. 

Door: Redactie Nationale Zorggids