Logo_logo_partners_voor_jeugd

Sinds 1 juli werken de William Schrikker Groep en de Jeugd en Gezinsbeschermers samen onder de naam Partners voor Jeugd. Op die manier willen beide organisaties beter inspelen op de situatie die is ontstaan sinds de transitie van de jeugdzorg in 2015. Dat meldt Partners voor Jeugd.

De samenwerking moet meer mogelijkheden bieden om een flexibele partner te zijn voor gemeenten. De organisaties bundelen hun krachten om te werken aan een toekomstbestendig jeugdzorgstelsel waarin elk kind veilig op kan groeien en zich kansrijk kan ontwikkelen. 

De expertise van Partners voor Jeugd ligt op gebied jeugdbescherming, jeugdreclassering, pleegzorg en gezinshuizen voor kwetsbare kinderen én ouders. Zowel voor kinderen en ouders zonder als met een beperking. Door de samenwerking biedt zij gemeenten in al haar regio’s één integraal en breed pakket aan producten en diensten. Het gaat hier om specialistische zorg voor ouders en kinderen met een beperking en ondersteuning voor gezinnen waarin verslaving, psychiatrische problematiek en complexe scheidingssituaties spelen. Hierdoor kan het zorgaanbod nog beter worden aangepast aan de vraag van die gezinnen.

Het partnerschap houdt onder andere in dat de organisaties hun krachten bundelen op gebied van bedrijfs- en bestuursmatige ondersteuning. Op die manier ontstaat er meer ruimte voor innovatie die nodig is voor een toekomstbestendig jeugdstelsel. 

Door: Redactie Nationale Zorggids