Normal_amsterdam_logo_gemeente

De gemeente Amsterdam gaat uitzoeken wat de oorzaken en achtergronden zijn van de lange wachtlijsten voor jeugdzorg en dyslexie. De wachttijden zijn al sinds lange tijd een probleem in de hoofdstad. Dat meldt Het Parool.

Wat er uit het onderzoek van de gemeente komt, wordt waarschijnlijk in het najaar bekend. Naast het onderzoek liet de gemeente vorige maand weten dat er ook 4,5 miljoen euro beschikbaar wordt gesteld om de wachttijden te verminderen.
 
Een van de maatregelen die Amsterdam wil nemen om de wachttijden voor kinderen met dyslexie te verminderen is het opheffen van het zogenaamde budgetplafond: het maximale bedrag dat een hulpaanbieder kan uitgeven. Dat moet ertoe leiden dat kinderen sneller terecht kunnen bij de behandelaar die ze zelf wensen.
 
Die keuzevrijheid voor een behandelaar heeft het college bewust laten meewegen in het besluit voor de extra maatregelen. Volgens wethouder Simone Kukenheim vinden ouders de vrijheid om te kiezen erg belangrijk. Aan deze maatregel zitten geen extra kosten, omdat het budget dat de gemeente Amsterdam nodig heeft niet verandert.
 
Door: Redactie Nationale Zorggids