Normal_rookverbod

Meer dan 50 procent van de Nederlanders is voor een algeheel rookverbod op openbare locaties. Vooral in speeltuinen en rondom sportvelden zou roken verboden moeten worden. Uit de peiling van EenVandaag onder dertigduizend blijkt dat rokers en niet-rokers het eens zijn over één ding: een rookverbod op plekken waar veel kinderen zijn is goed. Dat meldt EenVandaag. 

Een rookverbod in stadspark gaat 53 procent van de respondenten te ver. Slechts 25 procent is voor een rookverbod op straat. Ruim 15.000 mensen vinden dat er ook op terrassen bij horecagelegenheden geen sigaret meer opgestoken mag worden.

Rokers merken de afgelopen jaren een gedragsverandering van niet-rokers. Ze worden vaker door vreemden aangesproken op hun rookgedrag en moeten zich vaak verantwoorden. Daar ondervinden zij weleens last van. Waar zij geen problemen mee hebben zijn de foto’s op sigarettenpakjes. Ook houdt het rookverbod in de horeca hen niet tegen om een sigaret op te steken. Wel, zo zeggen ze, werkt het om de prijs van sigaretten te verhogen.

Door: Redactie Nationale Zorggids