Normal_energy_drink

Waar de Aldi in Groot-Brittannië de verkoop van energiedrankjes aan jongeren onder de 16 jaar staakt, doet de Aldi in Nederland dat voorlopig nog niet. Nederlandse artsen pleitten vorige week voor een verbod op de verkoop van energiedrankjes aan jongeren onder de 18 jaar, omdat deze drankjes gevaarlijk zouden zijn voor de gezondheid. Dat meldt RTL Nieuws. 

Aldi Nederland is onderdeel van een andere Aldi-tak dan de Britse versie, en daarom is het aangepaste beleid daar niet geldig hier. “Wij volgen uiteraard de maatschappelijke discussie rondom dit onderwerp op de voet en bekijken ook wat dit voor ons in de toekomst kan betekenen”, laat een woordvoerder van de winkelketen in Nederland weten. 

Het drinken van de pepdrankjes leidt volgens de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) bij jongeren tot klachten als rusteloosheid, moeheid, slaapproblemen en hartritmestoornissen. Arts De Jong-Van Kempen: "Artsen zijn zich er steeds meer van bewust dat medische klachten van jongeren veroorzaakt kunnen zijn door energiedrankjes. Zelf informeer ik vaker bij een patiënt of hij of zij energiedrankjes heeft gedronken, ook om onnodige medicalisering te voorkomen."

Door: Redactie Nationale Zorggids