Logo_het_vergeten_kind

'Stop het doorplaatsen van kinderen in opvanglocaties'. Dat is dit jaar het thema van De Week van Het Vergeten Kind, die vandaag van start is gegaan. Tijdens deze week organiseert de stichting Het Vergeten Kind verschillende activiteiten door het hele land om aandacht te vragen voor dit thema. Dit meldt huiselijkgeweld.nl. 

De stichting wil dat uithuisgeplaatste kinderen niet steeds worden doorgeplaatst. Het continu doorplaatsen van opvang naar opvang zorgt ervoor dat kinderen steeds verder onthecht en getraumatiseerd raken. Daarnaast is het schadelijk voor de ontwikkeling en maakt het kinderen in veel gevallen steeds onhandelbaarder. De urgentie is hoog. Sommige kinderen zijn al tot wel twintig keer doorgeplaatst. Het Vergeten Kind geeft ze met deze campagne een stem.

Petitie

Zo is Het Vergeten Kind onder andere een petitie gestart. "Door deze petitie te tekenen kan het Nederlandse publiek ervoor zorgen dat de kinderen echt gehoord worden. Met z’n allen staan we sterker om beleidsmakers en zorgprofessionals aan te sporen om nu echt een verandering in gang te zetten Voor die duizenden kinderen die het zo hard nodig hebben. De carrousel moet nu stoppen", aldus directeur Het Vergeten Kind Margot Ende- van den Broek.

Guusje Nederhorst

De Week van Het Vergeten Kind vindt sinds 2014 plaats en is altijd van 29 januari tot en met 4 februari. Dit zijn respectievelijk de sterfdag en geboortedag van Guusje Nederhorst. Het Vergeten Kind heette van 2007 tot en met 2013 de Guusje Nederhorst Foundation en is opgericht door Dinand Woesthoff, ter nagedachtenis aan zijn vrouw.

Door: Redactie Nationale Zorggids