FNV Zorg & welzijn gaat alsnog actievoeren tegen sluiting Hoenderloo Groep

FNV Zorg & Welzijn en de medewerkers gaan volgende week vrijdag, 24 januari, actie voeren tegen de sluiting van de Hoenderloo Groep door Pluryn. Eerder nog schortte de FNV de acties op verzoek van Pluryn op om - onder strikte voorwaarden van FNV - in gesprek te gaan met de directie van Pluryn. Gisteren bleek dat deze op geen enkele wijze tegemoet wil komen aan de eisen van de vakbond en de medewerkers. Dit meldt FNV.

Jan Verhoeven, bestuurder FNV Zorg & Welzijn: “De directie van Pluryn heeft de deur spreekwoordelijk al hermetisch dicht gedaan en staat niet open voor alternatieven om de sluiting van de Hoenderloo Groep te voorkomen. Hiermee zetten ze de 400 medewerkers met de rug tegen de muur.”

Toekomst kinderen op het spel

Het actiecomité van medewerkers heeft met FNV Zorg & Welzijn vrijdag 24 januari vastgesteld als startpunt van mogelijk een reeks van acties. Verhoeven: “Zij zijn boos en verdrietig dat er zo met de jeugdzorgwerkers en de kinderen om wordt gegaan. Ze maken ze zich flinke zorgen dat de 200 jongeren – die straks over allerlei andere complexen worden verdeeld - geen goede specialistische jeugdzorg en scholing ontvangen die passen bij hun complexe problematiek. Volgens de medewerkers zijn er onvoldoende goede alternatieven. Hiermee staat de toekomst voor deze kinderen echt op het spel.”

Zorg aan kinderen is gewaarborgd

Begin volgende week wordt bekend hoe de acties eruit gaan zien. In alle gevallen zal de zorg voor deze kinderen tijdens de acties gewaarborgd zijn.

Door: Nationale Zorggids