Jongeren Hoenderloo groep nieuwe plek

Door de sluiting van jeugdzorginstelling Hoenderloo Groep zullen ruim veertig jongeren geen dak meer boven hun hoofd hebben. Topman Karel Verweij van zorgorganisatie Pluryn, waaronder de Hoenderloo Groep valt, zegt dat deze jongeren een nieuwe plek krijgen op vier locaties in Eefde, Oosterbeek, Almere en Maarsbergen. Dit meldt De Stentor. 

Verweij besloot dinsdag definitief om de Hoenderloo Groep te sluiten. Dit besluit zat er al een tijd aan te komen en was volgens hem voor de jongeren dan ook geen verrassing. Wel hebben ze volgens Verweij vragen, bijvoorbeeld over wat er verder met hen zal gebeuren. Bij de medewerkers waren veel emoties, ondanks dat de meesten van hen na een brief van minister de Jonge van Volksgezondheid de hoop op een doorstart hadden opgegeven.

Jongeren Honderloo groep op vier andere locaties ondergebracht

Verweij wil niet reageren op uitlatingen van ouders van sommige jongeren die hun kind hebben horen zeggen dat ze "er een eind aan willen maken." Hij belooft de ruim veertig jongeren die nog niet uitbehandeld zijn ergens anders binnen Pluryn te huisvesten. Dit gebeurt onder andere op nieuwe plekken in Eefde, waarover Verweij nog met de gemeente in gesprek is. Andere locaties zijn Almere en Maarsbergen. Hij praat hierover met de jongeren en hun ouders. 

Later deze week besluit over Hoenderloo College

De docenten van het Hoenderloo College hebben nog geen duidelijkheid over hun toekomst en over een sociaal plan dat er voor hen moet komen. Zij vrezen dat voor een sociaal plan geen geld meer zal zijn. Volgens Verweij komt er later deze week een beslissing over het College. Hij geeft aan dat er niet kan worden gesjoemeld met geld: "Het eigen vermogen van het Hoenderloo College is uitsluitend bestemd voor het Hoenderloo College." 

Door: Nationale Zorggids