Meisje (6) ernstig gewond door aanval twee honden in Kaatsheuvel

Een 6-jarig meisje is op de Zuidhollandsedijk in Kaatsheuvel door twee rottweilers aangevallen en daardoor ernstig gewond geraakt. Het meisje is door buurtbewoners en de eigenaar van de honden ontzet. Daarbij is een van de honden doodgeslagen.

Het meisje is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Een politiewoordvoerder zegt dat alleen bij zéér ernstige verwondingen, iemand per helikopter wordt vervoerd.

De twee honden waren niet aan de lijn. Het is nog niet duidelijk of ze waren losgebroken of ontsnapt of dat de eigenaar de honden liet loslopen.

De andere rottweiler is mee teruggegaan naar de woning van de eigenaar. Op basis van de uitkomst van het onderzoek wordt bepaald wat met de hond gaat gebeuren.

Update: Het meisje is inmiddels buiten levensgevaar. Wel ligt ze nog zwaargewond in het ziekenhuis in Rotterdam, meldt een woordvoerder van de politie.

Het meisje was voor het huis van de eigenaar van de hond aan het spelen toen ze werd aangevallen door een rottweiler. Omstanders schoten haar te hulp en hebben tijdens hun reddingsactie de hond gedood. Ook de eigenaar hielp mee om het meisje te bevrijden. Ze werd met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog niet bekend of de ouders van het slachtoffer aangifte gaan doen tegen de eigenaar van de hond.
 
Er was eerder sprake van een tweede hond die bij de aanval betrokken was, maar de andere rottweiler stond op een afstand en heeft niet gebeten. Die hond is wel meegenomen. Later wordt bepaald of er extra maatregelen voor het dier nodig zijn, zoals een muilkorf of aanlijnplicht. Ook is het nog niet bekend of de eigenaar de hond wel terug wil.
 

Door: ANP