Logo_stichting_knuffeldier_ouderen

Dat huisdieren voor een hoop plezier kunnen zorgen, is niet onbekend. Stichting Knuffeldieren is daarom op zoek naar vrijwilligers met een lief huisdier om bezoek te brengen aan zorginstellingen in het land. Het gaat bijvoorbeeld om ouderen die even met een hond kunnen knuffelen. Belangrijk is dat het dier het zelf ook leuk zou vinden om geaaid te worden door vreemden en dat het baasje controle heeft over het dier. Dit meldt RTL Nieuws.

De stichting startte als hobbyproject van Fons Langemeijer. Echter is er een flinke groei gemaakt en is de stichting nu actief in de regio’s Hoorn, Heemstede-Haarlem, Den Haag en Zoetermeer. Daarom is de stichting op zoek naar nieuwe vrijwilligers, om het team van 65 vrijwilligers te versterken. Inmiddels worden 35 zorginstellingen bezocht door Stichting Knuffeldier.

Dementie

Het gaat niet alleen om honden, maar bijvoorbeeld ook om katten, hamsters, cavia’s en papegaaien. Belangrijk is dat het dier het leuk vindt om door anderen geaaid te worden en dat deze luistert naar het baasje. Knuffelen met zo’n dier kan voor de ouderen een mooi moment zijn, dan maakt het niet zo veel uit of het nu een hond of konijn is. “Veel mensen zijn dement en erg in zichzelf gekeerd. Het is prachtig om te zien hoe blij ze worden als er een hond naar binnen loopt”, aldus Langemeijer.

Wie zichzelf en zijn of haar huisdier wil aanmelden als vrijwilliger, kan mailen naar info@stichtingknuffeldier.nl.

Door: Nationale Zorggids