Geen nieuwe besmettingen op basisschool Eygelshoven

Onder de geteste medewerkers van basisschool De Veldhof in Eygelshoven, gemeente Kerkrade, waar vier docenten besmet zijn geraakt met het coronavirus, zijn nog geen nieuwe besmettingen geconstateerd. De GGD Zuid-Limburg maakte bekend dat na de eerste vijftien negatieve testresultaten van vrijdag ook de resultaten van zeven onderwijsmedewerkers en zeven medewerkers van de kinderopvang negatief waren.

Alle 36 medewerkers van de school zijn getest nadat één medewerker van de school coronaklachten had en in korte tijd drie andere personeelsleden ook besmet bleken te zijn. De GGD wacht nog op de uitslag van zeven tests. De vier besmette medewerkers zitten in thuisisolatie en zijn niet ernstig ziek.

Uit onderzoek van de GGD bleek dat de vier besmette docenten contact hebben gehad met elf andere leraren van de basisschool. Ook docenten die na de test niet besmet blijken te zijn, moeten evengoed tot 1 juni in quarantaine. Daardoor zijn er te weinig docenten om les te geven op school.

Ook leerlingen getest

Ook zeven leerlingen zijn getest. Een was negatief. De andere zes uitslagen zijn nog niet bekend. Uit het onderzoek van de GGD bleek dat deze leerlingen nauw contact hadden met een besmette docent, zoals het vasthouden van een hand of een gesprek binnen anderhalve meter. 

De Veldhof had eerder zaterdag al bekendgemaakt dat de school maandag niet opengaat. De lessen worden op afstand gegeven. De GGD vraagt alle ouders en medewerkers van de school om alert te blijven op klachten die kunnen wijzen op Covid-19, zoals neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid, keelpijn of koorts.

Door: ANP