Normal_crying_newborn

Dat baby’s ’s nachts huilen heeft een biologische reden, zo concludeert een onderzoeker van Harvard. Hij wil zijn ouders zo moe maken dat ze geen seks meer willen. Dit doet hij om zijn overlevingskansen te vergroten door enig kind te blijven. Ook het vragen om nachtelijke borstvoeding is een manier om de moeder onvruchtbaar te houden. Dit meldt de Telegraaf. 

Professor David Haig is een evolutionaire bioloog aan de Amerikaanse Harvard University. Hij zegt dat baby’s biologisch geprogrammeerd zijn om de aandacht van hun moeder op te eisen. De kleintjes willen het middelpunt van hun moeders aandacht zijn, zo concludeert hij, omdat uit onderzoek “bleek dat wanneer kinderen snel na elkaar worden geboren, zij meer risico lopen om vroegtijdig te sterven." 
 
De baby heeft volgens hem een strategie om zijn overlevingskansen te vergroten. Daarbij past hij als het ware 2 aspecten toe. "We ontdekten", zegt Haig, "dat baby's vaker 's nachts wakker worden na de zesde maand." Want,  "een erg vermoeide mama kan gezien worden als een strategie van de baby om langer zonder broertjes en zusjes te blijven.” De vermoeidheid heeft namelijk zijn weerga op de functie van eierstokken, die wordt onderdrukt, waardoor de vrouw minder vruchtbaar wordt.  
 
Daarnaast bleek dat het meer ’s nachts gaan huilen na de zesde maand “veel meer voorkomt bij baby's die de borst krijgen,” aldus Haig. “Hieruit blijkt dat het nachtelijke voeden een manier is van de baby om hun moeder langer na de bevalling onvruchtbaar te houden.” Deze conclusie wordt gebaseerd op het feit dat al eerder bewezen is dat vaker en intensiever borstvoeding geven in verband kan worden gebracht met een langere periode van onvruchtbaarheid van de moeder, met name als de borstvoeding vooral in de nachtelijke uren gegeven wordt. 
 
© Nationale Zorggids