Normal_injectie_spuit_spuiten

Terumo, producent van injectienaalden, overweegt om stappen te nemen tegen het televisieprogramma EénVandaag. Het tv-programma zond half april een reportage uit over problemen met stens en hartkatheters van Terumo. De producent overweegt stappen wegens “ongefundeerde en onjuiste beschuldigingen”, aldus een woordvoerder van het bedrijf. Dat meldt De Telegraaf.

Gisteren maakte de Inspectie voor de Gezondheidszorg bekend dat het mogelijke gezondheidsrisico van injectienaalden van Terumo en andere fabrikanten verwaarloosbaar is. Er is geen reden om deze injectienaalden niet te gebruiken. Wel moet Terumo de kwaliteitscontrole bij de productie en distributie van naalden verbeteren.

“Wij zijn ons aan het beraden over juridische stappen”, zegt de woordvoerder. “De schade die wij hebben geleden door de uitzending van EenVandaag is aanzienlijk, de hoogte daarvan zijn we nog aan het becijferen. Vlak na de uitzending van EenVandaag liet Terumo al weten dat het programma  “selectief citeert uit bepaalde onderzoeken, stukjes informatie in een andere context plaatst en zelfs ronduit onwaarheden verspreidt, waardoor in Nederland nu onterecht het beeld onstaat dat dat medische hulpmiddelen van Terumo niet zouden voldoen aan de veiligheidseisen”. 

© Nationale Zorggids