Normal_naviva

Naviva Kraamzorg en Yunio Kraamzorg hebben met alle landelijke zorgverzekeraars pluscontracten afgesloten voor het komende jaar. Bij een pluscontract worden hogere opleidingseisen gesteld aan de kraamverzorgenden. Verzekerden kunnen daarom in 2016 de beste kwaliteit zorg verwachten van beide organisaties. Dit meldt Naviva Kraamzorg. 

Directeur van de Naviva Groep Ginel van Weering stelt dat kraamzorg een integraal onderdeel is van de geboortezorg. “Door de inzet van de kraamzorg is het aantal gevallen van wiegendood sterk gedaald. Kraamverzorgenden zien in een vroeg stadium risico's en problemen bij moeder en pasgeborene en ondernemen daar actie op.” Van Weering voegt daaraan toe dat veiligheid voor  moeder en kind bij de kraamverzorgenden voorop staat. Alle medewerkers zijn geschoold en blijven zich verder ontwikkelen. Zo kunnen de kraamverzorgers blijven ondersteunen in een veilige en gezonde start.

Kraamzorg blijft volgens Van Weering mensenwerk, ze is daarom erg blij met een cliënttevredenheid van ruim 99 procent. “Natuurlijk zijn gezondheid, voeding en veiligheid nog steeds de basis van ons werk. We bieden in de kraamtijd steeds meer extra's.” Zo is lactatiekundige zorg belangrijk bij Naviva. “Onze cliënten krijgen gratis advies via de borstvoedingslijn, zodat de slagingskans van  borstvoeding toeneemt. Maar denk ook aan babymassage om de hechting met je kindje te vergroten. Of Dunstan babytaal: een manier om de huiltjes van je baby te leren herkennen, waardoor je overmatig huilen kun voorkomen.” De directeur is blij dat de inspanningen van Naviva weer hebben geleid tot een pluscontract met de landelijke zorgverzekeraars.

(Dit is een advertorial)