Normal_baby_studie_studeren

Amerikaanse onderzoekers hebben ontdekt dat de hersenen van baby's met tweetalige ouders sterk op hun omgeving reageren. Als deze baby's betekenisloze klanken als 'da' en 'ta' horen, is er in hun voorhersenen veel activiteit zichtbaar. Met name in de gebieden concentratie en probleemoplossend vermogen Dat meldt NU.nl. 

Tijdens het onderzoek werden tweetalige baby's (Engels en Spaans) van elf maanden oud en baby's van dezelfde leeftijd uit alleen Engelssprekende families in een hersenscanner gezet. 18 minuten lang kregen de jonge kinderen willekeurige klanken te horen. De kinderen uit de tweetalige families reageren sterker op betekenisloze klanken dan de kinderen uit de enkel Engelstalige families. “De hersenen van baby's die thuis naar twee talen luisteren staan meer open voor de geluiden van nieuwe talen”, zegt onderzoeker Patricia Kuhl van de Universiteit van Washington.

De hersengebieden waarin verhoogde activiteit werd waargenomen zijn niet alleen betrokken bij het leren van taal, maar ook bij het leren van vaardigheden zoals het verdelen van aandacht en het probleemoplossend vermogen. De Amerikanen concluderen dat tweetaligheid niet alleen invloed heeft op de taalvaardigheden, maar ook op de algemene ontwikkeling van het kind. Volgens de onderzoekers suggereren de resultaten dat baby's in tweetalig families, voordat ze überhaupt kunnen praten, al getraind worden in diverse cognitieve activiteiten.  

©Nationale Zorggids