Normal_normal_zwanger__geboorte__zwangerschap

Op het ministerie van Volksgezondheid hebben op initiatief van minister Edith Schippers betrokken partijen, te weten KNOV, NVOG, NVK, NVZ, Brancheorganisatie Kraamzorg, ZN, de NPCF en het College Perinatale Zorg, overleg gevoerd over de onderlinge samenwerking. Dat meldt Rijksoverheid. 

Partijen zijn het erover eens dat er de afgelopen jaren in de praktijk al veel verbeteringen zijn bereikt in de geboortezorg en dat er nog verdere verbetering mogelijk is. Ze zijn het er ook over eens dat er in de praktijk heel veel goede voorbeelden zijn van samenwerking tussen partijen in de geboortezorg en dat deze een bron van inspiratie zijn. Daarom hebben de partijen gisteren besloten om in te zetten op herstel van onderling vertrouwen tussen de beroepsverenigingen, onder andere door de organisatie van het gezamenlijke overleg in het CPZ te herijken. Ook is besloten om te zorgen dat de goede regionale praktijkvoorbeelden vervolgstappen kunnen zetten ten behoeve van verdere verbetering van de zorg voor moeder en kind. En er wordt een hernieuwde gezamenlijke agenda opgesteld om de geboortezorg in Nederland verder te verbeteren.

Het is al enige tijd onrustig onder partijen in de geboortezorg, ze kunnen het niet eens worden over hoe dit georganiseerd moet worden. Met name de gynaecologen en verloskundigen staan momenteel lijnrecht tegenover elkaar. 

©Nationale Zorggids