Logo_tweede_kamer_stoel_den_haag_politiek

PvdA en CDA dienen een motie in bij de Tweede Kamer over de goede en bereikbare geboortezorg in de regio Schiedam, Vlaardingen, Nissewaard en Maassluis. Agnes Wolbert van de PvdA en Hanke Bruins Slot van de CDA schrijven voor de verloskundigen, huisartsen en inwoners die bezorgd zijn over de kwaliteit en bereikbaarheid van de geboortezorg. Dat meldt Vlaardingen 24.

Het Franciscus Gasthuis & Vlietland hebben besloten de geboortezorg en kindergeneeskunde weg te halen uit Schiedam en te verhuizen naar Rotterdam. Dit houdt in dat iedereen in de regio die op het punt staat om te bevallen naar Rotterdam moet.

De Partijleden schrijven in hun motie dat de regering goede geboortezorg moet bevorderen. Daarom moet het in Schiedam, Vlaardingen, Nissewaard en Maassluis in gesprek met bestuurders en zorgverleners om dit te bewerkstelligen. Alleen dan is de kwaliteit, bereikbaarheid en veiligheid van de geboortezorg gegarandeerd. Bovendien willen de partijleden dat het ziekenhuis het vertrouwen van de huisartsen terugwint. Deze gaven eind juni het vertrouwen op in de Raad van Bestuur van de ziekenhuizen. Daarmee stopten ze direct met alle samenwerkingsverbanden. De huisartsen zijn van mening dat de geboortezorg, klinische kindergeneeskunde en goede acute zorg op de locatie Vlietland moeten blijven.

Minister Schippers van Volksgezondheid zou in gesprek met het ziekenhuis, hierover is verder nog niets bekend.


Door: Redactie Nationale Zorggids