Normal_camera_foto_fototoestel

Geboortefotografie wordt steeds populairder. Maar niet alle ziekenhuizen zien dat als een positieve ontwikkeling. Het Zuyderland ziekenhuis in Limburg gaat het aantal geboortefotografen beperken. Vanaf 2017 mogen alleen professionele fotografen die een contract hebben met het ziekenhuis de verloskamer betreden. Dat meldt RTL Nieuws.

De vraag naar geboortefotografie groeit, maar het Zuyderland ziekenhuis wil voorkomen dat iedereen zomaar de operatiekamer kan inlopen. Voordat een fotograaf in het ziekenhuis aan de slag kan, moet hij aantonen dat hij tenminste drie geboortereportages heeft gedaan. Fotografen dienen vooraf ook rondgeleid worden door het Zuyderland om het ziekenhuis zo beter te leren kennen, met name de werkwijze in de operaties. Tot slot dienen ze een kopie van hun inschrijving bij de Kamer van Koophandel te overhandigen.

In vijf jaar tijd is het aantal geboortefotografen gegroeid van één naar vijftig. De vraag naar geboortereportages blijft groeien, daarom is recentelijk een beroepsorganisatie opgericht voor fotografen die zich specialiseren in bevallingen.

Door: Redactie Nationale Zorggids