Normal_tiener__jeugd__jeugdzorg__kind__wachten

Drie organisaties in Brabant gaan een loket openen waar zwangere vrouwen, ouders en kinderen  van 0 tot 18 jaar terecht kunnen voor zorgverlening. ZuidZorg, de Zorgboog en GGD Brabant Zuidoost willen met deze proef een platform bieden voor jeugdzorg in alle leeftijden. Ouders ervaren dan niet langer een overgang tussen het consultatiebureau en jeugdzorg voor oudere kinderen. Dit meldt Skipr. 

Via de proef krijgen ouders en kinderen zorg op maat. Daarbij wordt ook gedacht aan digitale vormen van communicatie, zowel voor de ouder als het kind. De jeugdgezondheidszorg (JGZ) in Zuid-Brabant wil daarnaast beter samenwerken met andere instellingen waar ouders mee te maken krijgen. Dit zijn bijvoorbeeld de peuterspeelzaal, hun huisarts en wijkteams.

In de proef krijgen ouders bovendien meer zeggenschap over de zorg voor hun kind. Omdat zij samenwerken met één loket en één team voor Jeugdgezondheidszorg, hebben zij contact met dezelfde groep hulp- en zorgverleners. Dit zou de zorgverlening verder moeten bevorderen. De proef met het loket van zwangerschap tot volwassenheid start deze maand in Best, Waalre, Geldrop-Mierlo en Helmond-Oost.

Door: Redactie Nationale Zorggids