Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank1

Tegen een 27-jarige man uit Den Haag is in hoger beroep een celstraf van vier jaar geëist, waarvan één jaar voorwaardelijk, omdat hij zijn drie maanden oude zoontje zou hebben doodgeschud. De man, Rudolph H., staat in de omgeving van Den Haag bekend als ronselaar voor jihadisme. De zitting vond daarom plaats in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol. Eerder veroordeelde de rechtbank de man al tot twee jaar gevangenisstraf voor de dood van zijn zoon. Dit meldt RTL Nieuws.

De baby van nog geen vier maanden overleed in 2012, twee dagen nadat het met ernstig letsel in het ziekenhuis werd binnengebracht. De vader gaf zijn oudere zoon de schuld, die bij de baby in de box lag. Volgens de advocaat-generaal klopt er niets van dat verhaal, omdat het letsel van de baby daar te ernstig voor is. Het zou te vergelijken zijn met een zwaar verkeersongeval, wat eigenlijk niet door een kind van anderhalf jaar veroorzaakt zou kunnen worden.

Ook de moeder van de baby heeft nog enige tijd vastgezeten na het fatale incident. Zij was tijdens het voorval niet thuis, maar kwam later thuis en ontdekte dat haar zoon niet reageerde en slap was. Pas die avond schakelde ze medische hulp in.

Tegen vader Rudolph H. is een celstraf van vier jaar geëist, waarvan één jaar voorwaardelijk. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Door: Redactie Nationale Zorggids