Normal_borstvoeding_baby

Tijdens het geven van borstvoeding zouden moeders zich volledig moeten richten op hun kindje, en niet op hun smartphone. Dit zegt hoogleraar Jan Derksen die denkt dat de binding tussen moeder en kind versterkt door intensief één-op-één contact tijdens de borstvoeding, maar dat het ook een smartphoneverslaving bij het kind op latere leeftijd kan voorkomen. Dat meldt RTL Nieuws.

“We weten dat oogcontact heel belangrijk is voor de binding. Je moet je baby blijven aankijken”, zegt Derksen die smartphoneverslavingen in de huidige maatschappij onderzoek. Als het aan hem ligt hebben aanstaande ouders al voor de geboorte van hun kindje een beslissing gemaakt over het gebruik van een smartphone tijdens het borstvoeden en opvoeden.

Daar is journalist en auteur van ‘De Babyfabriek’ Eva Munnik het niet mee eens. Moeders kunnen de tijd die zij kwijt zijn aan het borstvoeden juist gebruiken om even voor zich zelf te zorgen. Als tijdelijk moment van onbezorgdheid. Ze vindt het bovendien niet nodig om constant oogcontact te maken omdat het kindje zijn ogen soms dicht heeft en borstvoeding an sich al zorgt voor veel binding. De druk die op nu op moeder staat om perfect te zijn noemt ze overbodig en juist tijdens de borstvoeding kan ze een momentje voor zichzelf inrichten. 

Door: Redactie Nationale Zorggids