Normal_zwangerschapstest_pregnancy_test_result_wiki_-c_

Maandag is de Europese Week van de Vruchtbaarheid van start gegaan. Het thema onvruchtbaarheid is actueel. Maar liefst één op de ze koppes heeft vruchtbaarheidsproblemen en één op de tien Nederlandse baby’s komt ter wereld met behulp van ivf. Deze week wordt het online Nationaal Fertiliteit Congres georganiseerd, waarbij Eva van Zeeland zeven dag lang elke dag een live talkshow op Facebook uitzendt. Dit meldt Samen Natuurlijk Zwanger Worden. 

Van Zeeland, oprichtster van Miss Natural Lifestyle, interviewt professionals op het gebied van vruchtbaarheid, zoals een fertiliteitsarts, gynaecoloog, therapeut leefstijlgeneeskunde en een huisarts. Ook komen ervaringsdeskundigen aan het woord.

Professionals en onderwerpen

In de uitzending met gynaecoloog Dr. Wim Decleer wordt het belang van het achterhalen van de oorzaak van de onvruchtbaarheid in iedere individuele situatie onder de aandacht gebracht. Waar kan de natuurlijke vruchtbaarheid worden hersteld? Daarna kan pas worden overgaan op verdere en meer ingrijpende medische vruchtbaarheidsbehandelingen.

Orthomoleculair therapeut Wim Gelderblom gaat in op het feit dat de moderne mens tegenwoordig vrijwel altijd gebukt gaat onder stress. En internist en hormoonspecialist Frank Comhaire legt uit dat de zaadkwaliteit zeker te verbeteren is, onder meer door het toedienen van voedingssupplementen naast de klassieke behandeling.

Samen Natuurlijk Zwanger Worden

Eva van Zeeland praat tijdens de uitzendingen ook met enkele koppels die meededen met met project 'Samen Natuurlijk Zwanger Worden'. Acht stellen met een langdurige onvervulde kinderwens kozen een jaar geleden voor het ondersteunen van hun natuurlijke vruchtbaarheid met het natuurlijke Pre-Conceptie Plan van Samen Natuurlijk Zwanger Worden. Ze verbeterden hun voeding, gebruikten voedingssupplementen en kregen begeleiding van professionals. Inmiddels zijn zes van de acht koppels zwanger en zijn de eerste vijf baby’s geboren. 

Door: Redactie Nationale Zorggids