Normal_normal_justitie__rechtbank

Een man die zijn zoontje ontvoerde en partner mishandelde, heeft een celstraf van vier maanden opgelegd gekregen. Hoewel de politie er in 2016 op tijd bij was om de man te stoppen, wist hij te ontsnappen. Na een klopjacht, inclusief inzet van helikopter, werd de man uiteindelijk gevonden. Het kindje werd twee uur later teruggevonden in zijn ledikantje. Dit meldt Omroep Gelderland. 

Na een ruzie met zijn partner - waarbij hij haar met een internetkastje sloeg, vervolgens op het bed gooide en een doek in haar mond stopte - reed de man met zijn zes maanden oude baby weg. De Arnhemse man werd niet meteen gevonden, maar het kindje bleek hij in de tussentijd terug naar huis te hebben gebracht. Hij lag in zijn ledikant, waarin ook een scherpe broodmes werd aangetroffen.

“Daarnaast is de man met zijn zoontje de straat op gegaan, terwijl zijn zoontje voor de tijd van het jaar dun was gekleed”, zegt de rechtbank die het gedrag van de man onverantwoord noemt. Hij hield geen rekening met de veiligheid of gezondheid van zijn kindje. 

Door: Nationale Zorggids