Normal_prematuur_couveuse

Een student in Nederland heeft een nieuwe manier ontwikkeld om de lengte van couveusebaby’s op te meten. Met zijn babyscanner hoeven verpleegkundigen niet meer de couveuse in, maar kunnen ze van buitenaf de lengte van de baby berekenen. Het gaat nu nog om een prototype, maar wellicht dat de scanner over een paar jaar gebruiksklaar is. Dit meldt NOS. 

Student Timothy Singowikromo is onderdeel van het studententeam Create4care, waarbinnen studenten van het Erasmus MC en de Hogeschool Rotterdam oplossingen bedenken voor alledaagse problemen van verpleegkundigen. Hoewel de oplossingen niet allemaal in de praktijk gebracht kunnen worden, is de hoop dat de babyscanner dat wel kan. Ook in Maastricht zijn ze enthousast over het idee.

“De manier waarop we baby’s nu opmeten is eigenlijk onzorgvuldig. Als deze scanner echt gebruikt kan worden, is dat niet alleen fijner voor de baby’s en de verpleegkundigen, maar hebben we ook nauwkeurigere gegevens Daarmee kunnen we wetenschappelijk gezien misschien wel meer conclusies verbinden aan de groei van baby’s”, zegt hoogleraar Luc Zimmermann van het MaastrichtUMC+.

Door: Nationale Zorggids