Normal_mommies_pb

In KRO-NCRV’s Mommies in Class worden tien jonge moeders gevolgd die starten in de jonge moedersklas op het Zadkine Startcollege in Rotterdam. Dit schooljaar hopen ze voor het eerst in hun leven een diploma te halen. Een papiertje en een toekomst lonkt. Hoe combineren ze hun dromen met de zorg voor hun kind(eren)? Komen ze eindelijk een stap verder in hun leven? Dit meldt KRO-NCRV.

De jonge moeders hebben niet alleen de opleiding, ze hebben deze keer ook elkaar. Want hoewel ze allemaal zo hun eigen problemen hebben, delen ze wel het moederschap en de ambitie om verder te komen in hun leven. Met deze serie laat KRO-NCRV zien hoe mensen met hulp van de juiste begeleiding weer durven geloven in de toekomst.

Mentor Esther benadrukt dit regelmatig in haar klas: “Deze meiden zijn de toekomst, hun kinderen zijn de nieuwe generatie toekomst. Zij moeten laten zien wat goed is om te zorgen dat de jongste generatie goed terechtkomt. Ze hebben allemaal een extra zetje in de rug nodig om daar te komen waar ze uiteindelijk willen zijn. Nog belangrijker is dat we ze in dit jaar echt leren om moederschap en hun school te combineren.”

Diploma halen

De jonge moedersklas is er speciaal voor meiden die jong moeder zijn geworden en hopen voor het eerst in hun leven een diploma te halen. Ze krijgen intensieve begeleiding van een toegewijd team docenten en een ervaringsdeskundige mentor, hun kindjes krijgen een plek op de kinderopvang. De meiden zelf gaan weer naar school en lopen stage. Aan het einde van dit schooljaar gaan ze hopelijk allemaal met een diploma op zak - en vele ervaringen rijker - naar huis. De jonge heeft tien leerlingen. Chaqila (16), Destiny (21), Su (24) en Neftalia (20) worden intensief gevolgd en leer je naast de lesuren ook buiten het schoolgebouw kennen.

Mommies in Class is vanaf dinsdag 4 mei om 22.20 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 3.

Door: Nationale Zorggids