Diederik samsom ouderen

HILVERSUM - PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom heeft fel uitgehaald naar Henk Krol van 50plus, de politieke partij die zich specifiek richt op de belangen van ouderen. Volgens Samsom zou Krol beloftes doen over koopkrachtverbetering voor ouderen die hij niet kan waarmaken. De PvdA'er deed de uitspraken in het televisieprogramma Eva Jinek op Zondag. Daarover bericht Elsevier.

Volgens Samsom is koopkrachtverbetering niet mogelijk door de aanhoudende economische crisis. Ook ouderen moeten inleveren, aldus de PvdA-fractievoorzitter.

Krol reageerde woedend op de aantijgingen van Samsom en maakte de PvdA'er op Twitter op zijn beurt weer uit voor leugenaar. Momenteel staat de partij van Krol op twaalf zetels in de peilingen, terwijl 50Plus maar twee zetels heeft in de Tweede Kamer.

Krol liet zich eerder al kritisch uit over minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher. Die zou niet eerlijk zijn over de koopkrachtdaling bij ouderen. Volgens Krol zijn onder meer oplopende kosten voor zorg debet aan het onevenredig grote koopkrachtverlies bij ouderen.

50Plus heeft een speciaal meldpunt opgezet, waar ouderen terecht kunnen met klachten over koopkrachtdaling. Inmiddels zijn daar al enkele tienduizenden reacties binnengekomen.

© Nationale Zorggids / Arend Jan Wonink