Stockfreeimages. Oudere op bankje

KRABBENDIJKE - Zorggroep Ter Weel is in samenwerking met de casemanager dementie van Allévo gestart met een zogenaamde kopgroep. Dit is een praat- en trainingsgroep voor beginnend dementerenden, mensen die problemen hebben met het onthouden, denken, vinden van woorden, de daginvulling en hiervan beperkingen ondervinden in het dagelijkse leven.

Morgen vindt in het Zeeuwse Krabbendijke in het zorgcentrum ‘Ter Weel’ een bijeenkomst plaats met als thema ‘KOPgroep en mantelzorggroep dementie’. Spreker is Rob Vailant, maatschappelijk werker van Ter Weel.

De bijeenkomst is onderdeel van een reeks bijeenkomsten van Geheugensteun. Dat is een ontmoetingsplaats in de gemeenten Kapelle en Reimerswaal voor mensen met geheugenproblemen, dementie, alzheimer, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Geheugensteun wordt georganiseerd door Stichting Ouderenzorg Kapelle, Stichting Welzijn Kapelle en Cederhof, Ter Weel Yerseke en Alzheimer Nederland afdeling Zeeland.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz