Logo_thebe_logo

Vanaf volgende week betrekken 28 ouderen met dementie vier nieuwe kleinschalige woningen van zorgorganisatie Thebe aan de Don Sartostraat in Tilburg. De woningen zijn speciaal ingericht om mensen met dementie in een huiselijke omgeving op te vangen. Samen met familieleden en een vast zorgteam wordt het leven voor deze bewoners zo prettig mogelijk gemaakt. Dat meldt Thebe.

In elke woning biedt een vast team zorgmedewerkers continue zorg en begeleiding voor de zeven bewoners, die allemaal een eigen kamer hebben. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van moderne technologie om de bewoners zo veel mogelijk bewegingsruimte in hun woonomgeving te geven. Zo zijn er deurcontacten en bedsensoren ingebouwd die bijvoorbeeld ’s nachts zorgen voor extra veiligheid.

De huiselijke sfeer is in de woningen duidelijk aanwezig omdat familieleden en vrienden van de bewoners actief meehelpen bij alledaagse bezigheden, zoals samen koffie drinken, een wandelingetje maken of meehelpen bij de dagelijkse verzorging en het dagelijkse huishouden. Deze samenwerking tussen de zorg en familie is belangrijk om de bewoners zo veel als mogelijk van hun leven te laten genieten.

Don Sarto is voor Thebe het eerste kleinschalig wonen-project in Tilburg. Later dit jaar komen er aan de Erasplaats in Goirke-Hasselt nog vier nieuwe kleinschalige woningen bij voor in totaal 27 bewoners met dementie.

© Nationale Zorggids